Waneer het op ondergoed aankomt kan het lastig zijn om de perfecte set te vinden - je weet wel, dat setje lingerie die perfect zit en mooi staat! Sterker nog waneer je er achterkomt dat style en comfort hand in hand gaan wil je je lievelingssetje nooit meer laten gaan. Het idee dat je jouw favoriete setje moet weg gooien kan je hart breken. 

Soms moet je de dingen waarvan je houd los laten :)) Dus, hoe lang kan je ondergoed houden? Moet je het regelmatig vervangen? En kan je een bh net zo lang houden als een slipje? Lees vooral door als je wilt weten of jouw lievelingsbh nog even mee kan of dat het echt tijd is voor iets nieuws. 

 

Jouw “ondergoed gewoontes” 

Iedereen heeft zijn of haar eigen methodes als het aankomt op het vervangen van ondergoed. Sommige zweren bij elke maand nieuw ondergoed kopen terwijl andere een bh wel jaren lang houden. Dus hoe weet je nou wat de beste keuze is voor jou?

De meeste experts zijn het er over eens dat er geen specifieke levensduur is van ondergoed. Maar dat gezegd te hebben is het belangrijk om regelmatig te checken of je bh nog lekker zit en de ondersteuning geeft die jij fijn vind. Je ondergoed een jaar dragen kan een goede vuistregel zijn, maar er zijn natuurlijk een aantal factoren die invloed kunnen hebben op de levensduur van een bh 

  1. Hoe zorg jij voor je ondergoed? Als ls je wilt dat je ondergoed lang mee gaat is dit een essentieel stap. Was jij je ondergoed met de hand? Dan blijven het langer mooi dan waneer ze in de wasmachine gaan. Was je ze in de wasmachine met een waszakje dan blijven ze ook al langer mooi dan zonder. 
  2. De hoeveelheid ondergoed die je hebt, misschien klinkt dit logisch maar hoe meer je afwisselt tussen verschillende setjes hoe langer ze mee gaan. Draag jij bijvoorbeeld bijna elke dag dezelfde bh? Dan is de kans groot dat die na 3 maanden al aan vervanging toe is, maar roteer jij tussen 5 bh’s dan kan je ze wel twee jaar houden. 
  3. Lingerie voor speciale gelegenheden blijft over het algemeen langer mooi, dit komt simpelweg doordat het minder gedragen wordt. 

 

Tekenen dat het tijd is voor een nieuw ondergoed

Nog meer als normale kleding merk je aan ondergoed dat het ouder wordt. Dit komt door de kwetsbare materialen waarvan het gemaakt wordt.Ondergoed kan mooi blijven gedurende de tijd, maar het is belangrijk om te onthouden dat dingen veranderen - Zowel je ondergoed als jij! Vaak merk je het wel als jij en je bh niet meer de perfecte match zijn. Ze zitten minder lekker en staan niet meer zo mooi als eerst. Er zijn een aantal dingen waaraan je kan herkenen dat het tijd is om je ondergoed te vervangen. 

  • Het zit te los, ondanks dat baggy jassen en broeken in zijn, in los ondergoed nooit goed. Als je merkt dat je ondergoed te los zit, of dit nou komt door dat het elastiek zijn elasticiteit is verloren of doordat je lichaam is verandert, is het tijd om opzoek te gaan naar een nieuw setje! Ook waneer het te strak zit is het tijd voor iets nieuws. 
  • Je ondergoed rafelt of is kapot. Ook dit is een duidelijk teken dat je ondergoed haar beste tijd heeft gehad en het tijd is om je geliefde setje te vervangen. 
  • Het kan ook zijn dat je een bepaald setje ondergoed al heel lang niet hebt gedragen en deze weg gestopt ligt achter in je ondergoed lade. Zodra je deze dan weer een keertje pakt kan het zijn dat het elastiek stijf is geworden, dit kan gebeuren als je het elastiek niet regelmatig wordt uitgerekt.

Natuurlijk willen we allemaal het liefste nooit afscheid nemen van onze geliefde ondergoed setjes, maar soms is het echt tijd voor iets nieuws. Wil je zo lang mogelijk genieten van je nieuwe ondergoed? Leer dan hier hoe je het beste voor je ondergoed kan zorgen, want ook jouw ondergoed verdient een beetje liefde.

22 december 2022 — Isa Hoeksema
Tags: Lingerie

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.