De wereld is een drukke plek en het is gemakkelijk om verstrikt te raken in de dagelijkse sleur, te verdwalen door na te denken over het verleden of plannen te maken voor de toekomst. Hoe vaak druk je op pauze, herken en waardeer je de kleine dingen die het leven zo geweldig maken? Leren genieten van de kleine dingen is een belangrijke stap om jouw dromen waar te maken. Hier zijn enkele eenvoudige tips om de schoonheid in de kleine dingen te omarmen, meer aanwezig te zijn en in het moment te leven.

 

Simpele manieren om te genieten van het dagelijks leven  

Slow down. 

Terwijl je rent van hot naar her en staat altijd aan, gestrest dat je lange to do lijst niet afkomt gaat het leven aan je voorbij. Onze dagen worden gemakkelijk gevuld met eindeloze taken, maar als we nooit even stoppen en aandacht besteden aan de kleine dingen in ons leven, kunnen we missen wat er echt toe doet. Neem zo nu en dan eens de tijd om om je heen te kijken en op te merken waar je dankbaar voor bent. Is het de geur van koffie in de ochtend? De wandeling met je hond in het bos? Of geniet je van samen zijn met je partner, vrienden en familie. Onthoud dat elke dag uniek is en niet meer terug komt. Neem de tijd om stil te staan en te genieten van dagelijkse momenten die jouw blij maken - hoe klein ze soms ook lijken te zijn. 

 

Wees dankbaar 

De sleutel tot een gelukkig en vervuld leven is dankbaarheid. Waarderen wat je hebt en loslaten wat je niet hebt of wat er nog gaat komen. Een goede manier om dankbaarheid te oefenen is door een dagboekje bij te houden waarin je dagelijks drie dingen schrijft waar jij dankbaar voor bend. Uit onderzoek blijkt dat mensen die hun dagelijkse gevoelens van dankbaarheid en zegeningen vastleggen een positievere stemming ervaren en een optimistischere kijk op hun leven hebben. Neem 10 of 15 minuten voor het slapengaan de tijd om op te schrijven. Je zult al snel merken dat je waardering voor de kleine dingen in je leven toe neemt. 

 

Focus op je gevoel 

Een andere manier om te oefenen met in het nu leven is door eenvoudig weg de tijd te nemen om op je gevoel en je zintuigen te focussen. Wat gebeurt er om je heen? Wat zijn drie dingen die je kan zien, drie dingen die je kan ruiken, voelen of horen? Waneer je bewuster bent van wat je zintuigen waarnemen wordt het al snel eenvoudiger om alle mooie dingen om je heen waar te nemen. De dingen die je eerst misschien wel miste.

Neem de tijd voor jezelf 

Om te kunnen genieten van de kleine dingen is het belangrijk dat je tijd voor jezelf neemt. Maak tijd voor een self care routine die jouw blij en rustig maakt. Of dit nou je dagelijkste skincare is, een wandeling in de natuur of simpelweg een kopje warme koffie in de ochtend.  Focus op de dingen die jouw gelukkig maken, hobbies die je inspireren en stimuleren. Door goed voor jezelf te zorgen en te focussen op de dingen waarvan je houdt creëren je een leven volg geluk en mooie kleine momenten.

 

“Enjoy the little things in life, because one day you'll look back and realise they were the big things.” – Robert Braul

Dut is ons eigen lijstje om jou te inspireren om van de kleine dingen in je dagelijks leven te genieten. Onthoud vooral dat het grootste geluk gevonden kan worden in de kleinste dingen en de mooiste momentjes in het leven.

22 december 2022 — Isa Hoeksema
Tags: Selfcare

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.