Zelfvertrouwen is iets wat we ons hele leven op bouwen, en het is normaal dat het fluctueert. Wist je dat er verschillende gewoontes en dingen zijn die je kunt doen om je zelfvertrouwen een boost te geven? 

Hier zijn enkele van onze favoriete tips om je gevoel van eigenwaarde te vergroten - en op te bloeien tot een betere, sterkere jij en al je dromen waar te maken. 

 

Celebrate the small stuff!

Het vieren van kleine overwinningen is een goede manier om aan je zelfvertrouwen te bouwen. Als mensen zijn wij snel geneigd om naar het negatieve van iets wat gebeurt te kijken en het goede kleiner te maken. Begin simpel weg met iedere avond 3 dingen op te schrijven die je goed hebt gedaan en waar je trots op bent. Vind manieren om jezelf te belonen en alle goede dingen die je doet te vieren - elke kleine stap is een stap dichterbij je droom en dat mag je vieren :)

 

Practice positive self-talk 

Self talk, of ook wel je “interne dialoog” genoemd. De stemmetjes in je hoofd die de heeldag door aanwezig zijn. Wat deze “stemmetjes” tegen je zeggen heeft veel invloed op je zelf beeld en gemoedstoestand. Als je in een patroon van negatief denken vervalt, probeer deze dan om te zetten in positieve dingen. Dit zijn wat voorbeelden om te proberen: 

In plaats van te zeggen 'Ik kan dit niet aan' of 'dit is onmogelijk', probeer jezelf eraan te herinneren dat 'ik dit kan' of 'ik hoef het alleen maar te proberen'

In plaats van te zeggen "Ik kan niets goed doen" als je een fout maakt, herinner jezelf eraan "Ik kan het de volgende keer beter doen" of "Ik heb iets geleerd van deze ervaring."

 

Maak van je welzijn een prioriteit

Neem tijd voor jezelf en de dingen waar je energie van krijgt. Voed je lichaam en geest met goed en voedzaam eten, beweging en rust. Of het nu gaat om wandelen, teamsporten, dansen of gewichtheffen, het doen van een fysieke activiteit die je leuk vindt, is een goeie manier om jezelf te verwennen. Voldoende rust en slaap krijgen is ook essentieel, omdat slaapgebrek je gevoelens zowel fysiek als mentaal behoorlijk kan verstoren. Het is verbazingwekkend hoe anders je je kunt voelen na een goede nachtrust. Streef naar de aanbevolen zeven tot acht uur per nacht.

 

Omring jezelf met positiviteit 

De mensen met wie je tijd spendeert kan veel invloed hebben op hoe je je voelt en gedraagt. Zorg er voor dat je jezelf omringt met mensen die het beste met je voor hebben en jou willen helpen je doelen te bereiken. Nee is de tijd om na te denken over hoe jouw vrienden, collega’s en familie je laten voelen. Helpen zij jouw je doelen te bereiken en accepteren ze je zoals je bent? Omring jezelf met mensen die ene positieve mindset hebben, je helpen zelfvertrouwen op te bouwen en jezelf te zijn.

 

Laat verwachtingen los en volg je hart

Waneer je doet waar je van houdt straal je dit ook uit. Het allerbelangrijkste om gelukkig met jezelf te zijn en in jezelf te vertrouwen is doen waar jij blij van wordt. Laat de verwachtingen die andere van je hebben los en volg je eigen hart en dromen.

 

Door te investeren in je welzijn, zowel mentaal als fysiek, positieve en zinvolle relaties op te bouwen, aardig voor jezelf te zijn en te luisteren naar je eigen verlangen. Dan kan jij alles bereiken waar je van droomt. Onthoud dat het opbouwen van zelfvertrouwen oefening en tijd kost en niet van de ene op de andere dag gebeurt - behandel jezelf met liefde. Wij geloven in jou!

 

 

21 december 2022 — Isa Hoeksema
Tags: Selfcare

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.